Bent u al opnieuw geboren?

imageEen nieuwe start!
Een schone lei. Alles de rug toekeren en opnieuw beginnen. Alles en iedereen en zelfs jezelf soms zo beu zijn. Het liefste je verleden  uitwissen en dan een volledige metamorfose zoals een rups die als een mooie vlinder een zonnige toekomst tegemoet gaat. Oh wat zou je dat soms graag willen. Maar ja, het lied zingt niet voor niets: 'de mooiste dromen zijn bedrog'. Daarom ga je gewoon verder in de maalstroom van alledag. Je blijft de ene na de andere zeepbel najagen en loopt van de ene goeroe via je dagelijkse horoscoop naar de andere hype van de dag.

Stop
Sta eens voor een ogenblik stil en luister naar die innerlijke stem. Je las de poster op het station of bij de bushalte. Het laat je niet meer los? Dat is niet voor niets. Nicodemus had dat ook. Hij hoort verhalen en woorden die zo bijzonder zijn dat hij, de grootste geleerde van zijn tijd, 's nachts stiekem de hoofdpersoon opzoekt. Hij begint met een compliment: Meneer wat u zegt en doet is zo bijzonder dat ik zeker weet dat ze een goddelijke oorsprong hebben. Nicodemus, jongen, hou maar op met al je mooie praatjes. Weet je, al je geleerdheid, je status, al je goede daden, je geld en alles waar je zo trots op bent, ze staan je alleen maar in de weg om de waarheid van God te zien.....

Je moet opnieuw geboren worden!
Hoe kan dat? Opnieuw voor de tweede keer in de buik van mijn moeder? Ik snap er niets van. En toch zou ik het willen, helemaal opnieuw beginnen, daar verlang ik zó hevig naar. Om dan dezelfde fouten te maken, tegen hetzelfde probleem aan te lopen? Je zondige natuur die je belemmert het echte leven te zien en vast te pakken. Nicodemus' gesprekspartner legt de vinger in dit gesprek * op de zere plek. Onze afkomst van de eerste mens, die God zijn schepper de rug toekeerde en zo het doel misloopt, beelddrager van God zijn.

Een complete make-over
Jezus, de hoofdpersoon waar het hier omgaat, zegt dan tegen Nicodemus en op ditzelfde moment ook tegen jou: God houdt zoveel van jou dat hij het liefste wat hij heeft, zijn eniggeboren zoon, voor jou gegeven heeft. Ik sterf aan het kruis beladen met al jouw overbodige ballast om je tot een nieuw mens te maken. Een nieuw schepsel dat voor het eerst en volledig tot zijn recht komt en God zijn Vader kan en mag noemen!

Wil jij dat ook?
Helemaal opnieuw beginnen, samen met God? Neem dan je toevlucht tot hem. Stel je hoop, je vertrouwen op Jezus, de Zoon van God. Bedank hem dat hij speciaal voor jou kwam en zijn leven heeft ingezet om je te bevrijden van de rotzooi die een barrière vormt tussen jou en God: al je slechte woorden, gedachten en daden. Hij stierf tweeduizend jaar geleden op een kruis net buiten Jeruzalem, onschuldig, als jouw plaatsvervanger. Hij onderging daar Gods oordeel en straf in jouw plaats. Om jou  een volledig nieuwe start te geven!

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem contact met ons op!

*Het gesprek van Nicodemus en Jezus kun je nalezen in de bijbel, in het derde hoofdstuk van het Evangelie van Johannes.

Ontwikkeling: GSquare • Ontwerp: Website met CMS